Skip to main content

Despre noi

Asociatia Chinologica a Judetului Ialomita (AChJI) este o persoana juridica non-profit, neguvernamentala, infiintata in anul 2003, afiliata la Asociatia Chinologica Romana.
Scopul asociatiei il reprezinta incurajarea cresterii, ameliorarea si folosirea cainilor din rasele recunoscute de catre Federatia Chinologica Internationala.

Infiintare asociatie

Asociatia se infiinteaza in anul 2003 la initiativa catorva oameni: Marius DUMITRESCU, Adrian DRAGOMIR, Cristian STAVARACHE, Valerica TURCU, Catalin DUMITRESCU, Marian ALDEA, Dumitru VISAN.

In anul 2004, se tine prima expozitie chinologica CAC pe stadionul municipal al orasului.

Desi numarul cainilor inscrisi nu a fost mare -167- expozitia a castigat inimile celor prezenti atat prin organizare, numarul mare de trofee cat si prin arbitrii ce au oficiat atat arbitrajele la ring cat si concursurile speciale din cadrul BEST IN SHOW. In anul 2005, consiliul de conducre al A.Ch.J.I. hotaraste sa organizeze expozitia CAC Slobozia, editia a II a, la complexul HERMES.

Locatia, organizarea din anul anterior, dar si eforturile de promovare, fac ca cea de-a doua editie sa aduca 326 de caini inscrisi in catalog. Prestigiosilor arbitri din Romania care au arbitrat, li s-au adaugat si doi arbitri straini veniti din tarile vecine, Moldova si Ungaria.

Nivelul expozitiei a fost apreciat de expozanti in primul rand, dar si oficiali A.Ch.R. ca fiind unul foarte ridicat. Anul 2006, aduce prima expozitie internationala C.A.C.I.B. Putini sunt cei care ar fi crezut ca dupa numai trei ani, intr-un oras de marime medie – 60.000 locuitori – sa se tina o expozitie internationala.

Toate acestea au fost posibile datorita inimosilor sustinatori ai A.Ch.J.I. din toata tara. Speram sa nu inselam asteptarile membrilor si simpatizantilor nostri.